Jačmeň v prášku a ochorenia

Jačmeň v prášku
Jačmeň v prášku a ochorenia

Jačmeň v prášku je veľmi zaujímavým potravinovým doplnkom stravy, pretože nám prináša množstvo benefitov. Vyrába sa z mladých výhonkov jačmeňa, ktoré sa pestujú v ekologickom a čistom hospodárstve, teda neobsahuje zbytočné chemické látky, ktoré majú na nás negatívny vplyv. Jačmeň v prášku prechádza zberom a postupne sa spracováva špeciálnym procesom, ktorý šetrí samotné zloženie jačmeňa. Jačmeň tak nestráca svoje výživové hodnoty, vitamíny ani minerálne látky, ktoré sú také potrebné pre náš organizmus. Dochádza k jeho sušeniu, ktoré sa vykonáva veľmi šetrným spôsobom a potom sa pomelie na prášok, ktorý je prakticky uzavretý do nádob, v ktorých sa predáva v špecializovaných obchodoch so zdravou výživou. Jeho využitie je všestranné.

Najčastejšie sa používa na prípravu rôznych nápojov a smoothie, v ktorých spraví krásnu zelenú farbu a vytvorí z neho originálne dielo. Jačmeň v prášku vám vydrží doma a budete ho mať po ruke. Využíva sa hlavne pri problémoch s imunitou a pri častých infekciách. Ak trpíte častými chorobami dýchacieho ústrojenstva a nádchami, tak skúste svoj imunitný systém posilniť práve zeleným jačmeňom. Má svoju originálnu chuť, na ktorú si budete musieť zvyknúť, pretože sa dá často k niečomu prirovnať, ale je to len o zvyku, pretože si tento nápoj časom úplne obľúbite a budete ho používať automaticky pri nejakých problémoch.